Veterinär Johanna Habbe                                                  

Veterinär i ditt närområde

Johanna Habbe

Jag har ända sedan jag var liten drömt om att bli veterinär och när jag i januari 2007 fick min examen från Veterinärprogrammet i Uppsala passade jag på att uppfylla min andra dröm, att bosätta mig på släktgården utanför Åseda.

Privat är hästar det som ligger mig närmast, men så blir det när man varit hästtjej hela livet. Nu står två knabstrupper i stallet. Mor och son som jag tävlat och tävlar lite i dressyr och hoppning. Men även hund, katt och höns har sin plats på gården.

Att kunna erbjuda dig som djurägare en personlig kontakt är viktigt för mig och i och med att jag arbetar ensam är det alltid mig du pratar med på telefon och träffar när vi har bokat tid.

Hästar och lantbruksdjur får alltid hembesök och det kan ibland även vara en fördel av den anledningen att jag då får se djurets hemmamiljö där djuret känner sig tryggt.

Har du som hund- eller kattägare av olika anledningar behov eller önskemål av hembesök får du gärna det. 

Många vill låta sitt djur somna in hemma när den dagen kommer och det vill jag gärna hjälpa dig med. Det är ett viktigt ögonblick, du kommer att bära med dig det resten av ditt liv och därför är jag mån om att det ska kännas så bra som det kan i den jobbiga situationen.

Kor ligger mig varmt om hjärtat, både att de ska må bra och att bönderna ska finnas kvar. Jag har under våren 2014 gått utbildningen inom Hälsopaket Mjölk för att kunna hjälpa dig som mjölkbonde att optimera ditt företag. Såväl djurhälsomässigt som ekonomiskt.